Gemaakt voor het Kamper Stripspektakel 2019. In Who Let Them Dawgs Out? komt onze held per ongeluk in het territorium van een hondenbende. Kan onze held zonder kleerscheuren ontsnappen?

Vanwege het hoge aantal personages wou ik de panels dit keer niet overspoelen met bomen en struiken. Dus heb ik gekozen voor een achtergrond van heuvels. Het doet me zelf erg denken aan de achtergronden in de Super Mario spellen.

Oorspronkelijk was dit een korte scene in een langer verhaal en werd de held achtervolgd door wolven. Maar uiteindelijk voegde het niet heel veel toe, het was 1 van de vele hindernissen van een speurtocht. In de huidige vorm is het meer uitgewerkt. In de wolven scene was het simpelweg een kwestie van sneller zijn en wegwezen en nu was het meer een puzzel. Hoe kan de grote groep achtervolgers steeds kleiner worden?

Het was ook leuk om onderzoek te doen naar de verschillende soorten honden en een kleurrijke bende te vormen in de geest van Foofur en Rude Dog and the Dweebs. Voor plaatjes bij de namen kan er in de Instagram post geklikt worden.

Bulldawg is een beetje groter dan zou moeten voor een meer intimiderende look. Ook bij het zoeken van referentie foto's waren de meeste foto's te schattig voor gebruik.

Haunter is een combinatie van hunter (jager) en haunting (spoken). Dit komt ook terug in de kleurkeuze voor wit. De tong is een knipoog naar Marvel's Venom en was niet aanwezig in de referentie foto's.

Groggy, de boxer. De naam en het uiterlijk spraken me aan. Ook bij verder onderzoek bleek het een hond te zijn die je in je bende zou willen hebben. Groggy's naam is geinspireerd door Punchy in de Rocky Balboa film.

Gallows, de doberman pinscher. Vooral gekozen vanwege het optreden van Roscoe en Desoto in de Disney film Oliver & Co. Gallows is een naam die is blijven hangen sinds mijn kennismaking met Punisher 2099 en ik er achter kwam dat gallows het Engelse woord is voor galg.

Terror is met opzet heel vriendelijk en kalm afgebeeld, maar wie weet waar een hond met de naam Terror toe in staat is?

Maripossa is gebaseerd op Noeska, de hond van beste vriend Silviano. Een heel lieve hond die helaas heen is gegaan, maar toch duidelijk een indruk heeft achtergelaten.

Hopelijk tot ziens in Kampen! Gezien de voorspellingen wordt het echt hondenweer. ;-)