Gemaakt voor het Brabants Stripspektakel 2019. Er zijn veel inspiratiebronnen voor Metal Pedal. Het stille aspect komt met name van de briljante Pink Panther tekenfilms. De achtervolgingen waarin er gekke dingen gebeuren komt dan weer van de Road Runner en Speedy Gonzales tekenfilms. In Food Fightah! moet onze held voedsel bezorgen en krijgt te maken met Plum, een hongerige beer die zijn dutje even wil pauzeren voor deze mysterieuze snack. Voor de inspiratie voor de titel verwijs ik graag naar deze Foo Fighters clip.

Op het Stripspektakel zelf ben ik in gezelschap van Tosca Hamel. Zij maakt bijzondere strips en zal je zeker vermaken wanneer je onze tafel bezoekt.

Gemaakt voor de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs 2019. Voor een kort verslag over de beurs verwijs ik graag naar post op mijn andere website. Met het idee van een strip over een pedaal ridder, een ridder op een fiets kwam het idee van een verhaal met een achtervolging al snel in mijn hoofd. Evenals het idee om een rivaal te hebben voor onze held. Bandit is het antwoord op beide ideeen en zo onstond de basis voor de strip Bandits and Pearls. En ja, dat is een verwijzing naar Diamonds and Pearls van Prince.

In het verslag op mijn andere website had ik vermeld dat ik wat over Metal Pedal mocht vertellen voor de camera van de Stripvlogger. Het is onderdeel geworden van een leuke video over het evenement (Een dagje naar de kerk in Deventer)

De video geeft een goed beeld van het evenement.

Voor de skippers is er deze lijst:
01:50 Hollandsch Metaal
03:50 Rik van Niedek van Windmill Comics
04:01 De dames van KAAS (Karin Blaauwijkel en Sabrina Kooijmans)
04:21 Feroz Nazir (ik) over Metal Pedal
06:50 Marissa Delbressine
07:22 Wilma van den Bosch
09:35 Irene Berbee over Ulfberht en haar portfolio review door Lysa Hawkins